Psycholoog Leiden
Langegracht 65a
2312 NW Leiden
info@psychologe-leiden.nl
psycholoog Leiden
"Gelukkig en geÔnspireerd leven begint bij aandacht en tijd geven aan wat binnenin je leeft."

Heeft u nog vragen?

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met mij op: psycholoog Leiden contact

Cursus Mindfulness

mindfulness leiden trainingLees meer over Mindfulness train-ingen in Leiden.
Psycholoog Leiden is lid van: nederlands instituut van psychologenNIP nederlands instituut psychologen

Wie is psycholoog Xandra van der Steen? | Psycholoog Leiden

Hallo en welkom op mijn site Psychologe Leiden! Mijn naam is Xandra van der Steen en ik ben sinds 2009 zelfstandig gevestigd als GZ-Psychologe aan de Duivenbodestraat in Leiden. Daarvoor ben ik als zodanig dertien jaar werkzaam geweest in GGZ instellingen in zowel de volwassen als ouderenzorg.

psychologe van der steen leidenVoor mij als psycholoog is het vanzelfsprekend dat ik uw privacy heel belangrijk vind en dat dus alle zaken die wij bespreken tussen ons blijven. Ik ben dan ook bewust een contractvrije psycholoog, wat betekent dat ik inhoudelijk niets over u hoef te delen met uw zorgverzekeraar. Een ander voordeel hiervan is dat ik niet gebonden ben aan vaste protocollen of aan de beperkte tijdsduur die voor de behandeling van een bepaalde klacht staat. Ik ben als psycholoog dus vrij om u een therapie op maat aan te bieden en kan de behandeling zodoende specifiek op u en uw klacht afstemmen.

Na mijn studie Psychologie aan de Universiteiten van Groningen en Nijmegen heb ik de postdoctorale opleiding tot GZ-Psychologe gevolgd in Utrecht. Omdat ik deze opleidingen in zijn algemeenheid te theoretisch vond, ben ik daarna meer cursussen en opleidingen gaan volgen die uitgingen van ervaringsgericht leren en gebruik maakten van lichaamsgerichte en creatieve werkvormen. Zo heb ik o.m. les gehad bij het Instituut voor Psychosynthese in Utrecht, cursussen gevolgd in lichaamsgericht werken, een opleiding gevolgd in mindfulness, en een opleiding gedaan in systemisch dynamisch werken.

In mijn persoonlijke ontwikkelingsweg zorgde deze verschuiving van hoofd naar lichaam en gevoelens voor veel meer ontspanning in mijzelf en veel meer verbinding met mijzelf en met de mensen om mij heen. In mijn verlangen naar het ontwikkelen van meer authenticiteit zocht ik naar bronnen die mij dichter bij de essentie van het leven zouden brengen en zouden kunnen helpen om meer vanuit mijn hart te leven. Zo ben ik o.m. gaan mediteren en yoga gaan beoefenen en verdiep ik mij in de oude mythen en (religieuze) verhalen die spreken over de mysteriŽn van het leven. Belangrijke bronnen van ontspanning zijn voor mij dansen en zingen, de natuur en ik geniet graag van allerlei vormen van kunst en cultuur.


Zit u met een probleem of klacht? Wacht dan niet langer met het oplossen hiervan, want ik help u graag. U kunt op korte termijn al bij mij terecht, als u een berichtje stuurt naar Psycholoog Leiden, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.