Psycholoog Leiden
Straat 1a
2310 BB Leiden
info@psychologe-leiden.nl
psycholoog Leiden
"Gelukkig en geÔnspireerd leven begint bij aandacht en tijd geven aan wat binnenin je leeft."

Mindfulness bij Psycholoog Leiden

Mindfulness helpt u om dichter bij uzelf te komen en om dingen beter te leren accepteren. De hoge snelheid en de grote hectiek van onze huidige maatschappij zorgen vaak voor veel spanning en voor veel stressklachten. Mindfulness is bij uitstek de manier om meer ontspanning in ons leven te brengen en om meer in harmonie met onszelf te komen.

Mindfulness of 'aandachttraining' helpt je om aandacht te geven aan de dingen zoals ze werkelijk zijn. Hierdoor verscherp je je bewustzijn van het moment en de keuzes die je wilt maken. Het niet oordelende karakter van mindfulness helpt je om vrijer in het leven te staan, effectiever om te gaan met stress, moeheid, pijn en andere psychologische en/ of gezondheidsklachten. Door het beoefenen van mindfulness ontwikkelen je een kalme geest en een gelijkmoedige en vriendelijke houding naar jezelf en je omgeving.

De inhoud en de werkwijze van de cursus kenmerkt zich door een samengaan van eeuwenoude boedhistische kennis en oefenmethoden en verworvenheden uit de westerse psychologie. De cursus is gebaseerd op het Mindfulness-Based-Stress-Reductie-programma zoals ontwikkeld door J. Kabat-Zinn. Resultaten van vele jaren wetenschappelijk onderzoek laten zien dat Mindfulness effectief is bij het omgaan met vele vormen van fysieke en mentale stress.

Er worden momenteel tot nader bericht geen nieuwe trainingen gegeven.

Heeft u nog vragen?

Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met mij op: psycholoog Leiden contact
Psycholoog Leiden is lid van: nederlands instituut van psychologenNIP nederlands instituut psychologen